onsdag 6 juli 2011

Dreamy Chocolate and Almondcake

Här är alltså tårtan. Dreamy Chocolate and Almondcake med ett tunt lager lemoncurd på varje botten, rårörda jordgubbar och chokladmousse. Eftersom att fyllningen lades på igår så gottade sig tårtan till sig och citronsmaken tog övertaget lite grann, tyvärr. Men det blev gott ändå! Och så struntade jag i mandelaromen, för jag är inte så speciellt förtjust i mandel.

Och eftersom att det blev en botten med White almond velvet cake över så gjorde jag två olika Cake Pops! En med smak av jordgubbar och en med smak av lemoncurd.






Brooklyn Blackout Cake

(Endast själva tårtbottnen)

100 g smör, rumstempererat
250 g strösocker
2 ägg
1/4 tsk vaniljpulver (eller 1/2 tsk vaniljsocker)
50 g kakao
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
170 g mjöl
1 1/2 dl mjölk

Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa lite efter varje ägg så att allt är väl blandat. Häll i vaniljpulver, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda väl. Tillsätt mjölken och hälften av mjölet. Vispa en stund innan du häller i resten av mjölet. Vispa tills allt är väl blandat och du har en jämn smet.
Häll smeten i 3 formar á 20cm och grädda på 175 grader i 25-30 min. Kakan går även att göra i bara en form. Skulle tro att kakan behöver runt 50-60 min i ugnen då men vet ej exakt tid utan låt en sticka avgöra när kakan är klar (den ska vara torr). Öppna dock ej ugnen de första 40 minutrarna då den lätt kan sjunka ihop då.

White Almond Velvet Cake

135 g äggvitor (ca 4 dl)
240 g mjölk
1 1/4 tsk vaniljpulver (2 1/2 tsk vaniljsocker)
1 tsk mandelessens (mandelarom)
300 g mjöl
300 g socker
1 1/3 msk bakpulver
1/4 tsk salt
170 g smör, rumstempererat
Ev lite pastafärg (karamellfärg)

Gör så här:
Vispa ägg, mjölk, vanilj och mandelessens. Ställ äggblandningen åt sidan. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg.
Fördela smeten jämnt mellan 3 stycken 20 cm formar och grädda på 175 grader i 25-35 min (kolla av med sticka, den ska vara torr). Vill du hellre använda en form så dubblar du gräddningstiden och kan kolla av med sticka efter minst 40 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar