fredag 11 mars 2011

Bak. Igen.

08.45 satt vi på tåget för att hämta bilen som varit på service. Freja älskar att åka tåg. Vince är nog lite mer neutral. När vi kom hem igen bakade vi bröd och gissa vad? Mhm. Cupcakes. Idag blev det citronmuffins med marängfrosting. Nog var det smarrigt alltid, men citron i muffins är inte någon stor favorit. Och marängfrosting är ingen höjdare att göra när man har kastat elvispen och måste vispa för hand. Det tog bara 25 minuter. Imorgon lär jag ha en härlig värk i armen i alla fall.



Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft (+ citronskal)
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker, citron och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en muffinsplåt (eller formar), smeten räcker till 12 små eller 6 stora muffins.
Grädda i 200 grader i 15 minuter.



Marängfrosting
3 äggvitor
1,5 dl socker (Jag tog nästan 1 dl)
1/4 tsk citron
ev. valfri karamellfärg

Vispa äggvitorna i en skål tillsammans med sockret och citronsaften ett par minuter. Fortsätt sedan att vispa marängen över en kastrull med sjudande vatten. Vispa länge tills det blir tjockt och krämigt, c.a 10 min och marängen ska kännas fingervarm och sockret ha smält helt.
Ta skålen bort från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat, den här delen tar en stund, räkna med c.a 10-15 minuter. Vispa i slutet ner karamellfärgen.
Ställ i kylskåpet ett tag.

Spritsa på frostingen.


1 kommentar:

  1. Snälla säg att du hittat den där bilden på nätet!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera