Ju kladdigare desto godare, tycker jag!
Idag provade vi att lägga i hallon. Jag har inte smakat ännu, men jag skulle tro att det blir ganska hyffsat gott med det syrliga och söta. Vi får se. Annars får jag prova rulla hallonen i florsocker innan jag lägger ner dem. Eller fullständigt strunta i hallon...
Här får ni receptet i alla fall:)
ca 12 st
100 gram smör/margarin
2 ägg
2.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
1krm salt
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i resterande ingredienser och häll i smöret sist!
Blanda ordentligt. Fyll muffinsformar till hälften.
(Mitt tips är att använda en muffinsplåt till formarna, då rinner inte smeten ut och ger "platta" muffinsar)
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt svalna och ät!
En klick vispgrädde på varje muffins kan juh inte va helt fel:) de brukar ja äta när ja har kladdis.. hallon å grädde till:)
SvaraRadera